ILFR – International Library of Fashion Research

Mobile vegger sikret rømningsveier og ivaretok arkitekturen

År 2022
Kunde

ILFR

Tjeneste Gardiner
Samarbeids­partner

Arkitekt

International Library of Fashion Research hadde behov for å lage adskilte soner, sikre rømningsveier og ivareta bygningen i henhold til riksantikvarens bestemmelser.

Gjennom veiledning og konsultasjon fant vi gunstige løsninger for søm, tekstil og design, som passet til biblioteket og butikken i 1 etasje.

Rømningsveier og adskilte soner

Utfordringen var å sikre at rømningsveier ikke ble dekket til, samtidig som vi ivaretok bygningen i henhold til Riksantikvarens krav.

Lokalene til biblioteket ligger i 2 og 3 etasje og deler inngang med en barnebutikk i 1.etasje. Lokalene har også eksterne møterom, som besøkende til biblioteket ikke skulle ha tilgang til.

Ved bruk at gardiner som mobile vegger for å skjerme av tilstøtende lokaler, blir de besøkende loset riktig vei gjennom lokalene og opp i 2 og 3 etasje. Dette gir en myk og naturlig retningsangivelse, og virker støydempende.

Moderne løsning i vernet bygg

Bygget er vernet og det går en åpen trappeløsning gjennom de 3 etasjene. Vi monterte gardin i en sirkelformet skinne, som går fra 3 – 1 etasje. Dette demper akustikken og skaper et designelement gjennom etasjene.

Spesialtilpassede skinner sikret de fine wave-bølgene i tekstilen på alle gardinene.

Prosjektet ble utført i samarbeid med arkitekt.